Cursussen

Het is erg leuk om een eigen pop te maken! U kunt hem of haar naar eigen wens kleden; dat op zich is al een feest. Het is heel leuk om creatief bezig te zijn in een klein groepje.

U kunt de kleding ook naar eigen inzicht zelf maken met de patroontjes, die wij volop voorradig hebben. Er is keuze te over; u kunt kiezen uit ongeveer 125 verschillende poppen, van diverse poppenmaaksters met grote namen.
Cursussen zijn ’s morgens, ’s middags of ’s avonds in blokken van 2,5 uur in groepen van maximaal 3 tot 4 personen.

De cursus is als volgt:

De eerste keer komt u een pop uitzoeken, welke dan meteen gegoten wordt in een mal, zodat u dat natuurlijk ook onder de knie krijgt. De onderdelen van de pop worden nu gebakken naar ca. 700 graden, zodat u de volgende les de pop kunt schuren en uitdiepen. Hierna gaan de onderdelen weer in de oven, maar nu wordt de oven naar ca. 1200 graden gestookt, zodat het nu porselein wordt.

Nu komen we toe aan het polijsten en schilderen, dit moet weer diverse malen in de oven om de verf in te branden. Als deze processen hebben plaatsgevonden, worden de onderdelen met elkaar aan het lijf gezet en kunt u de pop meenemen.

Het is wel zo leuk om deze aangekleed mee te nemen, u kunt alvast een patroon van te voren uitzoeken en zelf maken of u koopt een kant en klaar jurkje of pakje.