Kraamcadeau met naam steeds populairder

Ben jij wel eens op kraamvisite geweest? Allicht dat er een familielid of een naaste vriend of vriendin is geweest die onlangs vader of moeder is geworden. De kans dat je met lege handen naar een pasgeboren baby bent gaan kijken, is waarschijnlijk niet zo groot. Een babykleertje is een populair item, net als speelgoed. Maar op het gebied van cadeautjes voor pasgeborenen zijn er tal van trends waarneembaar. Eén van die trends is het aanbrengen van namen op het cadeau. Maar waarom is het kraamcadeau met naam zo populair? Poppenschuurtjes.nl bedacht een aantal redenen.

Reden 1: originaliteit

Een reden waarom een kraamcadeau met naam steeds populairder is, heeft te maken met de originaliteit van het cadeau. Leuk hoor, zo’n rompertje met blauwe en witte strepen, maar van zo’n rompertje weet je natuurlijk niet of het al door een andere vriend of familielid gegeven is. Hoe maak je een kledingstukje dan uniek? Zet er een naam op. Door er een naam op te zetten is het kledingstuk niet alleen uniek, ook scoor je punten als het aankomt op originaliteit. Al moet je je wel realiseren dat het kraamcadeau met naam kopen steeds populairder wordt (en dus steeds minder origineel).

Reden 2: leuk

De tweede reden, hierboven in de titel al even beschreven, klinkt een beetje basaal. Want natuurlijk is het leuk als er op een bepaald cadeautje een naam staat. Zeker omdat de ouders waarschijnlijk trots zijn op de gekozen naam. Als deze dan ook nog eens terugkomt op een mutsje, op sokjes of op een T-shirt is dat extra leuk.

Reden 3: herkenbaarheid

Tot slot zorgt een kraamcadeau met naam voor een bepaalde herkenbaarheid. Als er bijvoorbeeld een naam als ‘Stan’, ‘Eva’ of ‘Mees’ op een kledingstukje gedrukt of geborduurd is, is het herkenbaar als zijnde kleding van dit jonge persoontje.